ARK e-bok

ark

Etter å ha fått en iPad gjennom jobb, er den en fast følgesvenn både på jobb og privat.

Alt jeg trenger er tilgjengelig til enhver tid.
Så kom jeg over en annonse for ARK sin nye e-bok app, og ideen om å ha med lesestoff i samme enhet som alt annet var fristende.  iPaden er jo med uansett, og på reise hadde det vært glimrende å kunne fylle opp Apples nettbrett med bøker også.

Nå er jeg igang med min andre bok i denne appen, og her er mine erfaringer:

Brukervennlighet
Det første er jo selvfølgelig at jeg slipper å dra på bøker.  Plass og vekt er spart.  Nye bøker uten å finne bokhandler eller bibliotek er naturlig nok også meget behagelig.  Ønsker jeg en ny bok, er det enkelt å kjøpe den og laste den ned.  Med trådløst nettverk er dette en rask og enkel prosess.  I bruk er appen som jeg har installert både på iPad og Iphone enkel og grei og jeg har ikke funnet noen mangler foreløpig.  Å lese en bok på iPhone er vel ikke noe jeg anbefaler, men det er ikke appen sin feil, men skjermstørrelsen.  Appen på de to enhetene er forøvrig synkronisert, slik at den siden jeg er på kommer opp på begge enheter.
Du har mulighet til å stille lystyrke, skriftstørrelse, låse skjermen og du kan skifte mellom dag- og nattmodus.  I praktisk bruk er vel det beste at jeg kan lese, uten å ha på nattbordslampen.  Da er hun som forsøker å sove i sengen ved siden av meg, veldig fornøyd.

Bøker og priser
Når du registrer appen får du en gratis bok.  Jeg fikk boken Vinterstengt av Jørn Lier Horst, som forøvrig er en glimrende bok.  I tillegg har blant annet VG+ et tilbud med en gratis bok for sine abbonenter.
På Ark sine nettsider finner jeg tatt på 2000 norske e-bøker, noe som burde være et ganske bra utvalg, for noe som er en realtivt ny tjeneste.  Prisene varierer fra 29,- og oppover.  De fleste bøkene er noen tiere billigere som e-bok i forhold til en bok du kan ha i bokhylla.  Akkurat nå er der 24 bøker til tilbudsprisen 29,- inkludert flere som jeg kommer til å laste ned.  Selve appen, som kommer både for iDingser og Android, er gratis.

Konklusjon
En glimrende app og tjenste jeg kommer til å bruke mye.  Kan trygt anbefales, og går tidligere forsøk på lignende tjenester en høy gang.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggere liker dette: