Fortsatt et stykke igjen…

roser

Norge blei angrepet. Vårt samfunn, våre verdier, vår fremtid og alt som er så fantastisk med dette landet blei angrepet.

Vannvittige handlinger ingen av oss kan skjønne, eller ønsker å skjønne. Men det skal mer til for å ødelegge Norge. Mye mer.
Etter 3 dager i sjokk reiste Norge seg mot angrepet. Vi tok landet vårt tilbake. En by, ei gate, ei rose av gangen. Bildene og ordene fra lille Norge har imponert en heil verden. «Right now I would rank Norway as the largest country in the world, I have never seen anything like it.» Ordene tilhører Barrack Obama. En heil verden er stumme av beundring. Jeg er selvfølgelig ikke noe unntak. Med tårer i øynene var jeg en av over ti tusen som viste samhold i Ålesund.

Men vi har fortsatt et stykke igjen. For vi får ikke glemme hva som hendte i Oslo før vi visste hvem gjerningsmannen var. I dag hyllet vi vårt multikulturelle land. På fredag stilte vi ikke med roser og lys. Da stilte vi med ukvemsord og knyttnever. Vi viste oss fra vår verste side. Vi reagerte på angrepet med sinne, hevnlyst og vold. Samhold, varme og kjærlighet var ikke viktig når vi trodde angriperen var mørkhudet, fra en annen kultur. Da ba vi naboen pakke seg tilbake til der han kom fra. Da gjorde vi nazihilsen til ungdommer på gata, og vi kastet mennesker ut av bussen. Mennesker og ungdommer som var minst like redd som oss. Mange av dem har opplevd dette før. De rømte hjemlandet sitt for trygghet. På fredag måtte de nesten rømme igjen. Fra oss. Fra Norge.

Mandag viste vi hvilket fantastisk land vi er. Hvilke fantastiske mennesker vi er som bor her, uansett hudfarge og kultur.
På fredag viste vi at vi har et stykke igjen. Det har vi ikke råd til å glemme!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggere liker dette: