Helligdagenes utfordringer…

godteri

Å leve sunt og fornuftig er en ganske stor utfordring for mange på en helt vanlig tirsdag.

Da blir det virkelig en massiv utfordring  når helligdagene kommer, og spesielt de som mange forbinder med mat og drikke. Som julen, og no påsken.

På bordet foran meg står et stort påskeegg.  Fylt til randen med godteri.  På boden ligger det potetgull og ostepop.  Det passer dårlig inn med tidligere innlegg om lavkarbo og sukkerfri hverdag.  Grunnen er enkel.  Det viktigste for meg er å være lykkelig.  Alle mine valg og prioriteringer gjør jeg for at jeg og mine skal være lykkelig.  Og  jeg ønsker å gå ned i vekt fordi jeg mener at jeg da vil være mer lykkelig.  For eksempel.

Og lykkelig er jeg når jeg med beina høyt leser krim, eller ser en bra film.  Og lykkelig er jeg når jeg koser meg med påskemarsipan, kvikk-lunsj og ostepop.  Mest lykkelig selvfølgelig hvis jeg spiser det med solbrillene på nesen og ei fiskestang i andre handa.

Så er ikke Freias fylte påskeegg eller tysk sjokolade i noen dager i påsken heller problemet.  Ei heller at jeg har byttet ut squashtrening med filmer og bøker i en lenestol.
Utfordringen kommer på tirsdag.  Utfordringen kommer når det er hverdag.  Hva gjør du da?  Spiser du fortsatt skumkyllinger og marsipanbiter?  Ser du fortsatt film istedenfor å trene?

Innimellom påskekos og spennende bøker skriver jeg målsetninger.  Ved siden av påskeegget ligger en blokk med matplanen for neste uke. Og på pcen driver jeg å fyller opp kalenderen med trening som jeg skal igang med når hverdagen kommer igjen.  For det er hverdagene som teller.  Og når hverdagen kommer skal være best, flinkeste og sunnest.

Men først er det påske, og marsipan…

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggere liker dette: