Puter under armene og hjelm på hodet

Jeg blir stadig imponert over hvor lite vi skal tenke selv og få bestemme selv.  Tidligere har vi fått store advarsler på røykpakkene, og vi har fått alt som heter tobakksvarer godt gjemt bak grå panel.  Heldigvis slutt på at vi skal begynne å røyke, når vi bare skal på butikken for brød og melk.  Regner med det var et stort problem.  For ikke å snakke om alle som sluttet å røyke når de fikk beskjed om at de kunne få kreft av det.  En stor lapp på røykpakken, som du fikk se etter at du hadde kjøpt den.

For ikke lenge siden skulle vi også beskyttes mot å få et innfall om en kald pils, innenfor de allerede innskrenkede tiden du kan kjøpe slik styggedom på.  Egne rom, helst med securitas-vakter og skremmende plakater og alle farene med ei pils, er vel drømmen.

Og da er vi kommet til dagens utspill.  Merke all mat som er usunn med skumle merkelapper.  Nok et herlig «pisk bedre enn gulrot» utspill.  Jeg er veldig tilhenger av å merke all mat med næringsinnhold. Slik som det aller meste i dagligvarebutikken allerede er.  Jeg er også tilhenger av å gjøre de rette valgene mer tilgjengelig.  Men istedenfor advarsler, skummel musikk og store reklamekampanjer med overvektige mennesker, tar jeg sjansen på å komme med følgende forslag:

  • Siden vi skal bruke regelverk og lovverk alikevel, hvorfor ikke gjøre den sunneste maten billigst?  Da velger folk det beste av seg selv.
  • Hvorfor ikke fokusere på de gode sidene ved et riktig kosthold og trening, istedenfor å skremme.
  • Istedenfor 6-timersdag kan man heller innføre 8 timersdag med obligatorisk trening.
  • Kan jeg få foreslå en «bonus-ordning» for bedrifter som lager en sunn kantine.

Det finnes mange andre gode ideer, men forbud og skremselspropaganda fungerer sjelden. Jeg vet at hamburgeren er usunn. Og det gjør de fleste andre i Norge i 2011.

Spis for å leve, ikke lev for å spise.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggere liker dette: