Ut på tur på sukker-kur

Først av alt: Ja, jeg tok en Nytt på nytt-overskrift med rim. Skal ikke la det bli en vane.

Etter nesten fire uker på et ganske strengt sukker-regime, med omtrent null sukker og veldig lite fruktsukker, skulle jeg ut å reise.  Anledningen var min fantastiske fars 60-års dag, og feiringen tok oss til London og kamp på White Hart Lane.  Som førstereisgutt til Englands hovedstad var det klart at jeg gledet meg som en unge.  Samtidig har det vært en formidabel gevinst av sukker-kuttet, både på humør, psyke og ikke minst vekta.  Hvilke utslag ville en langhelg til verdens mekka av smult og frityr slå ut?

Hive alle gode vaner og innarbeidede matregimer fristet ikke, samtidig som en like streng kur i praksis er umulig når du ikke er i nærheten av eget kjøkken.  Noe av problemstillingen løser seg selv med økt forbrenning. Gå rundt på shopping, severdigheter eller bare med en kaffe i hånden, gjør underverker for å holde vekten i sjakk.  Når det kommer til mat og drikke er det viktig å kose seg på tur. Det skal være et hyggelig avbrekk.  Men det er ingenting i veien for å tenke seg om for det.  Velge det sunneste alternativet, velge den smarteste plassen å spise og kanskje skeie ut på kun et måltid for dag, istedenfor alle.  Hamburgeren kjøpte jeg på restaurant istedenfor Burger King, det samme ble de fleste lunsjer og middager.  Flere måltid med minst mulig ferdiglagde ingredienser holder både sukker og tilsettingstoffer på et minimum.  Og når ferdiglagd mat fra en hylle ble valgt, har f.eks London glimrende kjeder som Pret-A-Manger som selger økologiske, sunne og utrolig gode retter.

4 dager i London med både øl og god mat ga kroppen ingen problemer med verken vekta, humøret eller energinivået.  Og alt jeg gjorde var å velge rett, ikke velge bort.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggere liker dette: