Kor e alle helter hen?

Jan Eggum er ingen favoritt i CD-spilleren, men sangen er beskrivende for dagens samfunn, og da spesielt i fotballen.

Som en lidenskapelig supporter av Liverpool F.C. har den siste knappe uken fortonet seg som et mareritt.  Fernando Torres fant ut av gresset var grønnere på den andre siden, og forlot Merseyside til fordel for Chelsea.
Torres har vært en stor favoritt på Anfield siden han kom, med fantastiske og viktige scoringer. Sangen til hans ære runget fra The Kop uansett om han spilte eller ikke.  Veggene i fryktelig mange barnerom var dekket av plakater med Liverpools nummer 9.  Men like viktig som scoringene, var de tingene han sa.  For en ihuga supporter på Anfield er det ingen større glede enn når Torres sier at dette er den eneste klubben han kunne tenkt seg å spille for i England.  Når motgangen var som verst i høst med dårlige resultater og en manager kun en mor kan elske, sier han at dette skal vi snu, vi er sammen om dette, jeg vil hjelpe klubben å komme tilbake til Topp4.  Musikk i våre ører.

Og ikke verdt båndet det var tatt opp på.  Han var ingen helt.  Han var ikke en spesiell person.  Han var en fotballspiller i mengden, akkurat som alle andre. Han var ikke opptatt av å være i verdens beste fotballklubb. Stemningen på Anfield i flomlyset var visst ikke så magisk, som John Terry skulle ha det til.  Ingen av disse tingene var ihvertfall viktigere enn penger på konto. Han etterlyste satsingen og  mente Liverpool ikke gjorde nok for å bli England, Europa og Verdens beste fotball-lag.Kontoutskriften gjør deg ikke spesiell Fernando, det er det supporterne som gjør.

Men det som kanskje er verre, er at dette er ikke noe Torres er aleine om. Rooney sutret i høst. Tevez eier ingen lagfølelse. I Norge kommer Daniel Fredheim Holm tilbake, i Rosenborg-drakt.  Kone er ikke hakket bedre og signerer for VIF etter flere år i Rosenborg.
Og så har du de heltene som ikke får lov å være det. Andy Carroll ble hentet il Liverpool. En spennede spiller, som ikke vil forlate det svarte og hvite.  Klubben ville ikke la han være helten…

Spillere som Carragher og Giggs er en utdøende rase. Desverre.
Kor e alle helter hen? Jeg finner dem ikke….

(Heldigvis er det en Torres som vet hva lojalitet er: Vår stolte Maine Coon katt redder navnets ære…)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggere liker dette: