Jeg – en egoist

Jeg blir utsatt for ran hver eneste dag. Grovt og brutalt ran tilogmed.  Og jeg vent hvem det er, den skyldige. Eller hvem DE er for å være korrekt.  De fleste kjenner dem igjen, i større eller mindre grad.  Energityven og Tidstyven.  Stadig vekk på ferde, og ofte merker du ikke at de har vært på besøk før det er for seint.

Energityven.
En skummel type.  Kommer alltid, som tyver flest, når du minst aner det og det passer som dårligst.  Dette er også den utgaven som er verst å få bukt med, og holdt på en armlengdes avstand.  Selv om man tilbringer heile dagen i en kontorstol eller slapper av på sofaen, kan man ende opp helt uten energi. Energityven er en mester i forkledning, og kan være samboer, familie, venner og bekjente.  Han kan sågar forkle seg som regninger, datamaskiner eller tanker i hodet ditt

Tidstyven.
En like irriterende type, men absolutt enklere å kontrollere.  Han ødelegger alle tidsplaner, hindrer deg fra å få gjort ting og noen ganger kan det virke som om han kontrollerer både kloker og kalendere.  Heldigvis er han enklere både å oppdage og få gjort noe med.  Enkle hjelpemidler kan mange ganger sørge for at han plager noen andre enn deg.  Tidstyven jobber ofte sammen med energityven.

Jeg er for min del dritlei av disse to ufordragelige typene.  Og jeg skal få bukt med de.  Jeg har kommet så langt at jeg har funnet en metode for å ikke slippe de til!

Jeg – en egoist.
Og løsningen er enkel.  Man blir en egoist.  Bytter ut «ja» med «nei»  Jeg skal rett og slett bry meg om den personen som er viktigst: Meg selv!
Jeg har alltid vært en sosial type. En som likte at ting skjedde og at flest mulig var med på moroa.  Jeg har alltid hjelpt andre, når de har spurt om hjelp. Tatt på meg arbeidsoppgaver og gjort tjenester hvor jeg har kunnet.  Alle er fornøyd, unntatt meg.
Desverre er det slik at det er få, om noen, som gjør det samme rundt meg.  Og det er igrunn heilt greit.  De har kanskje vært flinkere enn meg til å ta vare på seg selv.  Ikke la de to kjeltringene krype inn i deres liv.  Så no gjør e det samme.

Det blir vel som en klisje, men jeg skal ta tilbake livet mitt.  Alt jeg skal gjøre, skal foregå på mine premisser eller så dropper jeg å gjøre det.  Og kanskje dropper jeg å gjøre ting, rett og slett fordi jeg skal bruke tida på meg.

Så fra og med i dag er jeg en egoist.  Det er mitt liv.  Deal with it!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggere liker dette: