Motivasjon – nøkkelen til suksess

Som nevnt tidligere på bloggen, er det på tide for meg å ta et nakketak på meg selv i forhold til egen vekt og helse.  Ny livsstil er første prioritet for meg.  Av mange grunner, både gode og dårlige.  Dette var ihvertfall utgangspunktet mitt når jeg for noen måneder siden tok noen grep for å komme igang med ny livsstil, en sunnere sådan.  Jeg skrev et innlegg om hva som var min motivasjon for å gå ned i vekt. Her ser du min argumentasjon: Jeg vil være meg

Nå er det gått noen måneder, og konklusjonen er enkel og ikke til å misforstå: Dette funker ikke!
Ting som ikke fungerer må fikses.  Så også mitt eget prosjekt.  Mine egne mål er rett og slett ikke motivasjon nok.  Det er igrunn skremmende nok i seg selv.  Min egne liste over grunner til å gå ned i vekt hindrer meg ikke i å fylle handlevognen med snop og potetgull på fredagen.  Mine egne ønsker og ambisjoner er ikke nok til at jeg klarer å planlegge uken, istedenfor å se en gammel film jeg har sett før. Ihvertfall 2 ganger før.

Motivasjon er nøkkelen til suksess.
Heilt mørkt er det jo ikke. Jeg trener jo hver uke. Jeg trener bare ikke nok, eller hardt nok.  Jeg tenker mer gjennom hva jeg spiser, istedenfor å handle på autopilot.  Men det hjelper litt lite når jeg alikevel ender opp med for mye drit.  Og jeg har jo en drøss med unnskyldninger: For mye å gjøre på jobb, for mye på programmet på fritiden, nå har jeg vært så flink at jeg fortjener en marsipangris på en tirsdag.  Og denne indre stemmen som skal irettesette meg, kalt motivasjon, har valgt å være stille.

Jeg må ha en ordentlig motivasjon.  Noe som jeg ikke kommer meg unna.  Noe som har en deadline, som jeg ikke kan utsette fordi jeg ikke gidder.
Og nå er min motivasjon på plass.  27 august 2011 skal jeg ta fatt på turen fra Rena til Lillehammer sammen med finansfolk, næringslivsledere og andre overivrige syklister.  Det er noe jeg ikke kommer meg unna.

Min nøkkel til suksess og ny livsstil heter med andre ord Birkebeinerrittet.  Det må da vel være motivasjon nok!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggere liker dette: