Hva funker egentlig best?

Å legge om til ny livsstil er jo fryktelig enkelt på papiret. Spis sunnere, tren mer og få nok søvn.

Og nå er det «spis sunnere» som skal under lupen.  For hva er sunn mat? Det finnes jo et utall av forskjellig meninger om hva som er det sunneste å putte i kroppen. Lavkarbo, Minst mulig kalorier, Mest eller minst mulig fett, Steinalderkost, og det er bare noen av en jungel av gode forslag og anbefalinger.
De siste ukene har jeg lest og studert rundt et tjuetalls forskjellige måter å spise sunnere på.  Og det er vel ikke tvil om at alle disse kostholdsrådene fungerer med tanke på å gå ned i vekt.  Det er heller ingen tvil om at de aller fleste rådene ikke er mulig å følge resten av livet.  Og det er jo hele poenget.  Jeg ønsker ingen slankekur. Jeg vil leve sunnere resten av mitt liv. Og så kommer vektnedgangen som en hyggelig konsekvens av dette.

Så da er valget tatt. Og kanskje er det et kjedelig valg: Kutte kalorier, minst mulig av det skadelige fettet og nok proteiner til at treningen skal gi mest mulig effekt. Med andre ord, det de fleste ernæringsfysiolog mener er et sunt kosthold.

Hvordan jeg gjør dette i praksis kommer jeg tilbake til fremover…

Hva mener du? Hvilken vei til sunnere kosthold for resten av livet mener du er det rette?

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggere liker dette: