Helg – en utfordring

Da er helgen her.  En utfordring for meg som ønsker å forandre livsstil.  Spise fornuftig, trene og legge meg til fornuftige tider er stort sett ikke noe problem i løpet av en arbeidsuke.  Det passer liksom naturlig inn.
I helgen derimot ønsker jeg å slappe av mer.  Etter en travel uke vil jeg lade batteriene, og kose meg.  Og da er det lett for at ting sklir ut.  Godteri og potetgull kommer på bordet.  Sunn mat byttes ofte ut med pizza og hamburger.  Og det blir ikke tilbragt mange timene på helsestudio, for å si det forsiktig.

Hva kan man så gjøre med dette?  Og skal man gjøre noe med dette?  Når man forandrer sin egen livsstil er målet at man finner en sunnere måte å leve resten av sitt liv på.  Dette er ingen midlertidig løsning.  Og da må det være rom for å skeie ut.
For min egen del forsøker jeg å gjøre store forandringer i løpet av uken, og litt mindre forandringer for helgen.  Det må være forskjell på ukedagene og helgen.  Det må være noe å glede seg til, noe å se frem til i løpet av en hektisk hverdag.

Jeg forsøker å velge sunnere alternativ enn tidligere. Fullkorn til tacoen, grove rundstykker til frokost, usaltede nøtter istedenfor peanøtter og bare ett glass appelsinjuice for å nevne noe.  Når turen går til sentrum, dropper jeg snarveiene gjennom kjøpesentrene.  Parkerer bilen og bærer varene dit, istedenfor å ta med bilen overalt.  Søndagen avsluttes med å planlegge neste uke.  Få på plass trening i timeplanen og  velge middager for heile uka.  Dermed er jeg allerede i modus når jeg finner senga.

Det viktigste er å ikke la helgen fortsette utover i uka.  Der er nøkkelen til et sunnere liv.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggere liker dette: