Hva ligger bak valgene vi tar?

Når de store spørsmålene kommer opp, ja de små også forsåvidt, så tar jeg et valg.  Valget er fra min side gjennomtenkt og jeg har sett på konsekvensene av valget.  Jeg skal selvfølgelig ikke stikke under en stol at jeg for eksempel i et et fuktig lag tar dumme valg, gjerne lite gjennomtenkte sådanne.  Og resultatet bruker å være deretter.

Jo større og med mer innflytelserikt spørsmål, jo mer gjennomtenkte er valgene jeg tar.  Hvor skal jeg bo? Ønsker jeg barn? Hvor dyr skal bilen være? Skal jeg spille golf eller bruke tid med min kjære?
Alle valg vi tar fører med seg konsekvenser av ett eller annet slag. Og konsekvensene kan gjerne være positive, selv om ordet konsekvens har et negativt drag over seg.

Når man bestemmer seg for hvor man ønsker å bo er det mange hensyn å ta. Leie eller eie? Hvor mye kan vi bruke på å bo? Skal vi bo bedre og ha dårligere bil? Vi bestemmer oss for hvilke prioriteringer vi synes er viktigst for oss.
Sånn har jeg det.

Dette fører til at jeg stadig blir stående tilbake som et spørsmålstegn. Utsagn som «Nei, vi synes no at det var på tide med unger,» eller «Off, det er et ork å klippe plenen» får meg virkelig til å lure på om mennesker virkelig får unger fordi det er «på tide» og ikke fordi de har et brennende ønske om å bli foreldre.  Kjøper virkelig voksne mennesker hus med stor og hage, og samtidig hater å klippe plenen?

Er det da slik at man i 2010 tar valg utifra hva andre mener er korrekt?  Er vi ikke kommet lenger enn at det er samfunnets normer som bestemmer hverdagen vår?
Eller er det kanskje jeg som ikke har skjønt at jeg må følge strømmen? Er det jeg som har misforstått?

Jeg tar mine valg ut fra mine meninger og standpunkter. Er jeg forut min tid i 2010?

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggere liker dette: