Voksen, hva er det?

Jeg lurer på om jeg er voksen?
Eller om jeg noen gang kommer til å bli det ?  Tror egentlig ikke at jeg har spesielt lyst å bli voksen heller igrunn.

En kamerat fortalte meg på et vorspiel for noen måneder siden at no var han virkelig blitt voksen.  Dei hadde kjøpt eget hus, hadde bolle i ovnen og hadde kjøpt stasjonsvogn for litt siden.  Okei, e kjøpe den.  Han er dermed voksen.  5 minutter senere satt han igang sitt forsøk på å få ei hel saltstang inn i munnen på tvers.  Etter ca. et kvarter bet han meget diskre av noen cm på ene siden, og viste stolt frem at han hadde klart det.  Og dette er ikke spesielt langt ned i flaska heller…. Da gikk ikke den «voksen» labelen like lett forbi.

Julehøytiden ble tilbragt på en kaldere del av landet, og når jeg ba en kompis om oppsummering av julen og dens festligheter, fikk jeg følgende svar:  «Blei rolig og slappet bare av.  Orket ikke ut på byen.  Begynt å bli så gammel no vet du…..»  Det er trist i en alder av 30.

Så jeg lurer litt på hav som gjør noen voksen.  Hvilke kriterier må oppfylles for å kunne kalle seg voksen?  Og kan man slippe å kalle seg voksen, selv om man måtte tilfredsstille alle kriterier?
Eller kanskje man kan være voksen, uten å slutte å feste, uten å få unger og kjøpe hus?
Jeg kan godt være voksen, så lenge jeg slipper å være sånn som dei andre som kaller seg voksen?  Kan jeg det?

Hva er dine kriterier for å være/bli kalt voksen?

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggere liker dette: