Bra tiltak, eller pr-stunt?

I Ålesund er det store samtale-emnet naturlig nok overfall og voldtekter.
Og Sunnmørsposten, Facebook og blogger fylles opp med mennesker som mener at dette er for ille, sånn vil vi ikke ha det i byen vår. Her skal alle være trygge, og ingen skal være redd for å gå i byens gater.
Så langt er jeg veldig enig.

Men så var vi kommet til handling da. Hva skal vi gjøre, bortsett fra å riste på hodet og snakke om det i lunsjen?

Noen ting skjer.

Et lokalt taxi-selskap tilbyr seg å kjøre jentene som skal hjem til det området overfallene har skjedd i, til en meget hyggelig pris. For kun 50,- så blir du kjørt trygt hjem.
Spørsmål: Er det virkelig slik at jentene i Ålesund ikke synes det er verdt å bruke litt over dobbelte for å komme seg trygt hjem? Er det prisen på taxi som gjør at jenter går alene gjennom et område kjent for å være utrygt, klokka 4 natt til søndag? Det er vel ingen somtenker at jeg tar sjansen, så sparer jeg de 70 kronene? Problem not solved!

Ordføreren er også ute og tar kraftig avstand fra disse hendelsene. Heldigvis og naturligvis!
Han er kanskje tilogmed inne på et tiltak som kommer til å fungere. Natteravner. Et meget bra tiltak som absolutt ser ut til å fungere slik det er tenkt. Forebyggende.
Så da inviterer han byens innbyggere til å være med han å gå natteravn. Han (Ålesund kommune) spanderer pizza og kaffe, og er synlig i bybildet. Dette er jo veldig bra.
Spørsmål: Hvor mange overfall har skjedd i det tidsrommet og på de stedene natteravnene i kveld skal passe på? Og får man alltid litt å bite i og litt å varme seg på når man gjør en slik bra dugnad for byen? Og hvor ofte skal ordføreren og resten av politikerne være med å gå natteravn?  Problem not solved!

Og her er kjernen i min kritikk. Man gjør ingenting med problemet. Det er 52 helger i året. Innbyggerne i Ålesund må være trygge i samtlige av dem. Og da hjelper ikke 30 natteravner i ei av dei. Heller ikke billig taxi frem til denne aktuelle gjerningsmannen er tatt. For det kommer flere.
Foreløpig har jeg kun sett pr-stunt, men håper de følges opp med tiltak og penger som faktisk gjør noe med problemet.

Eller kanskje må vi bare leve med at samfunnet er blitt slik?

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggere liker dette: