Noen tanker på sengekanten.

Som vanlig satt jeg og leste på senga. Ona fyr av Ingebrikt Steen Jensen er den utvalgte nå. Mer om den i et senere innlegg, når jeg har lest den ferdig.
Jeg la fra meg boka og skrudde av lyset. Så ble jeg sittende i mørket litt. Det er det ikke ofte jeg gjør. Men i går kveld var det passelig å sitte i mørket litt.

Tidligere i går kveld delte en kompis informasjon om karanteneregler på Messenger-gruppen vår. Det var kommet nye og oppdaterte av sorten, for vår kommune. Alle som hadde vært i den og den kommunen måtte i 14 dagers karantene. Jeg hadde vært i den og den kommunen. Altså to av de. Og kjørt gjennom en tredje. Ingen tilbakevirkende kraft. Heldigvis, var min tanke. Samtalen mellom flere av oss handlet om konkurser, renter, sykemeldinger og permitteringer. Og noe om rentenivå på 70-tallet eller deromkring. Kanskje 80-tallet og. Og at et hus kostet 45.000. Den gang da. For ei god stund siden.

Og no burde e sikkert sovet allerede. Eller ihvertfall være godt i gang med planleggingen av morgendagens amputerte arbeidsdag. Det er nemlig det jeg driver med når jeg skal sove. Til vanlig. Men i går kveld satt jeg i mørket litt. Til og med katten på badet var stille. Han sov sikkert, slik som de andre to. Jeg tenkte at selv om treåringen ikke alltid får viljen sin, og må lære å sitte stille i stolen til vi andre og er ferdig med maten, så hadde det vært fint å være noen måneder unna tre-års dagen sin. Da hadde jeg ikke sittet i senga mi i mørket. Eller kanskje, men jeg hadde nok ikke tenkt på det samme. Men jeg vet at vi begge gleder oss til at storesøstera kommer tilbake til oss i morgen.

Men her er det mest andre tanker. Alt fra de egoistiske om bryllupet vårt som kanskje blir avlyst, mangelen på trening som jeg har begynt å komme i dytten på og at jeg håper det blir mye fint vær fremover. Jeg lurer på om søsteren er permittert, og om ho får den hjelpa ho trenger. Skal ringe ho i morra. Det ordner seg på en måte uansett. Jeg håper foreldrene mine unngår denne pandemien. Den er ikke noe for gammelt folk. Foreldrene mine er på en eller annen merkelig måte det. Gamle. Det rimer ikke, men er bare slik. Og da er man litt bekymra. Svigermor kom tilbake til gamlelandet i dag. Siste fly ut av Peru, før de stengte flygninger til Europa. Merkelig å kalle det for gamlelandet merket jeg. Jeg håper hun er frisk og fortsetter å være det. Jeg tenker på svogeren med det ødelagte kneet, som skal flytte hjem. Jeg har ødelagt kneet en gang jeg og. Var ikke noe stas, selv om jeg ikke skulle flytte fra Australia. Ikke noe særlig å knekke overarmen heller. Men jeg skulle ikke flytte da heller. Jeg håper det ordner seg. Først foten og så viruset. Og at han er tilbake til gamlelandet for både konfirmasjon og bryllup. Og kald pils og svidd hamburger på terrassen vår. Gamlelandet funker det, men konfirmasjon og bryllup er ikke sikkert det blir noe av. Ikke når det var tenkt ihvertfall.

Men mest satt jeg nok i mørket fordi dette er rare tider. Fordi det er vanskelig å snurre hodet sitt helt rundt hva som foregår. Hjemmekontor, hjemmeskole, han Leif som fortjente applausen fra landet i går og Lene i ekte karantene. Jeg er glad de nye karantereglene ikke hadde tilbakevirkende kraft, så jeg kan reise på butikken. Men var det ikke like ille der jeg var på lørdag, som i går? Og hvorfor kan man gå på kjøpesenter egentlig? Er de mer immune de som jobber der? Kanskje de er svensk, siden de ikke trenger å stenge alt mulig der borte?

Jeg er ikke en redd type. Ikke frykter jeg det verste. Men jeg tenker ekstra mye på flokken min. På at jeg er verdens heldigste mann. Og jeg håper at jeg får æren av å gifte meg 4. Juli 2020. Da gikk det bra. Med oss. Med de vi har rundt oss. Og med de aller fleste andre. Så da tenker jeg at alle håper vi gifter oss på amerikanernes nasjonaldag. Det hadde vært fint for alle.


Behandler…
Suksess! Du er på listen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggere liker dette: