Jeg vil være meg!

Det finnes veldig mange medisinske grunner til hvorfor overvekt er et problem.  Faren for mer eller mindre farlige sykdommer øker etter hvor overvektig man er.  Også for den psykiske helsen kan overvekt være et problem.  Dårlig selvtillit, sosial angst og et veldig dårlig selvbilde kan være noen «diagnoser»

Jeg er overvektig. Alikevel er jeg frisk som fisk, perfekt blodtrykk og ingen problemer med sosial angst eller dårlig selvtillit. Ihvertfall ikke på grunn av vekten.
Så hvorfor skal jeg absolutt bytte ut all den maten jeg tydeligvis er så glad i?  Eller hvorfor skal jeg svette meg gjennom utallige treningstimer, når jeg tydeligvis ikke er så veldig gira? For da hadde jeg vel allerede spist annerledes og trent mer?

Svaret er enkelt: Jeg vil være meg! Jeg vil gjøre det jeg liker!
Og det kan jeg ikke når jeg er overvektig.  De klærne jeg liker, passer ikke.  De tingene jeg liker å gjøre, kan jeg ikke gjøre lenger.  Samfunnet er ikke tilrettelagt for meg, og de som har samme utfordringen som meg. Ikke at jeg forventer at samfunnet skal gjøre det heller.

Klesprodusentene lager ikke klær i min størrelse. Grunnene til dette er sikkert mange. Deres målgrupper er ikke overvektige, er en forklaring. At de kun ønsker at normale mennesker skal gå med deres logo, kan kanskje være en annen. For det er er nok av mennesker som er overvektige, og antallet bare øker, så mangel på kjøpere av store størrelser skulle ikke være et problem.
Og som den oppegående personen jeg selv mener å være, innser jeg at det eneste jeg kan gøre med dette er å tilpasse meg produsentene.

Trampoline er moro. Synd at den ikke er laget for min vekt da… Tivoli og karuseller er moro. Kjenne suget i magen. Men jeg kommer jo meg ikke ned i setet…
Da er det bare en ting å gjøre. Komme seg ned i den vekten og størrelsen hvor jeg kan gjøre det jeg liker.

Neste sommer vil jeg kjøre karusell! Og jeg vil gjøre det i de klærne jeg liker!
Derfor skal jeg nå spise mat som ikke er favoritten, og trene når jeg egentlig ikke har lyst. Fordi det er verdt det. Fordi jeg vil være meg.

You may also like...

1 Response

  1. 22. november 2010

    […] Som nevnt tidligere på bloggen, er det på tide for meg å ta et nakketak på meg selv i forhold til egen vekt og helse.  Ny livsstil er første prioritet for meg.  Av mange grunner, både gode og dårlige.  Dette var ihvertfall utgangspunktet mitt når jeg for noen måneder siden tok noen grep for å komme igang med ny livsstil, en sunnere sådan.  Jeg skrev et innlegg om hva som var min motivasjon for å gå ned i vekt. Her ser du min argumentasjon: Jeg vil være meg […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

%d bloggere liker dette: